




Размийте маята в топла вода. Оставете на топло за 5 минути. Прибавете 2/3 от брашното и солта. Омесете тесто, като постепенно прибавяте останалото брашно.
Месете 10 минути упорито. Трябва да получите гладко и еластично тесто. Оформете го на топка и го покрийте и оставете да втасва на топло около 1 час. Тестото е втасало, когато удвои обема си двойно. Сложете тестото на набрашнена повърхност и разтеглете първо с ръце, а после разточете с точилка в кръг с диаметър около 25 см.
Гъбите почистете и нарежете на едри парчета. Измийте и почистете аспержите. Задушете ги в тиган със зехтина и малко вода около 10 минути докато изври водата на средно силен огън. Намажете тестото с доматения сос и отгоре наредете гъбите, аспержите, маслините и каперсите. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15 минути като следите процеса, за да не изгори.
