Пица с аспержи и маслини

Пица с аспержи и маслини Лакомник
Пица с аспержи и маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

250 г аспержи

85 г готов доматен сос

2 с.л. черни маслини без костилки

1 с.л. отцедени каперси

2 с.л. зехтин

За тестото:

125 мл топла вода

1 ч.л. суха мая

175 г брашно

1/4 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Размийте маята в топла вода. Оставете на топло за 5 минути. Прибавете 2/3 от брашното и солта. Омесете тесто, като постепенно прибавяте останалото брашно.

Месете 10 минути упорито. Трябва да получите гладко и еластично тесто. Оформете го на топка и го покрийте и оставете да втасва на топло около 1 час. Тестото е втасало, когато удвои обема си двойно. Сложете тестото на набрашнена повърхност и разтеглете първо с ръце, а после разточете с точилка в кръг с диаметър около 25 см.

Гъбите почистете и нарежете на едри парчета. Измийте и почистете аспержите. Задушете ги в тиган със зехтина и малко вода около 10 минути докато изври водата на средно силен огън.  Намажете тестото с доматения сос и отгоре наредете гъбите, аспержите, маслините и каперсите. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15 минути като следите процеса, за да не изгори.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц