




Разтваряме бакпулвера в хладка вода. След това смесваме всички съставки на тестото, като постепенно прибавяме и вода. Разбъркваме, докато се получи масата. Пропорцията е 1 към 3 вода : брашно. Месим, докато тестото престане да бъде лепкаво, и оставяме да престои 15 мин. След като оформим блата, оставяме още 30 минути да втаса. После покриваме равномерно с доматения сок, настъргания кашкавал и поръсваме с ригана. Салама използваме, за да оформим носа, за устата и веждите, използваме чушка и за очите – маслини. Ако сте решили да използвате кренвирши, нарязвате ги на кръгчета за устата и на лентички, за да имитирате бретон, и нослето оформяте с чушка. Очите в зависимост от желанието се правят от маслини или салам. Пицата печем на 220 градуса около 8 мин.
