Питки с фибри

Здравословни печени хлебчета с неустоим аромат


Приготвяне
50 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете тавичка с малко масло.
В купа смесете брашното, овесените трици, чесъна и розмарина. Смесете с нарязаното на парченца масло и омесете леко. Добавете бульона и разбийте до гладка смес. Оставете за 5 минути и отново омесете. Ще получите твърдо и леко сухо тесто.
Разделете на топки и ги оформете с ръце на плоски дискове с дебелина половин пръст. Наредете ги в тавата и ги опечете за около 40 минути.
Оставете да се охладят напълно на метална решетка и сервирайте със сирене, пържени яйца или сладко по избор. Съхранявайте питките в хладилник.
Още по темата

Маята се размива в газираната вода заедно със захарта и се оставя за 10 мин да шупне. Брашното се пресява и с газираната вода с маята се замесва тесто, като към края...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп