Хрупкави питки

Хрупкави питки Лакомник
Хрупкави питки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1 ч.л. суха мая

20 г масло

250 мл газирана вода

Начин на приготвянe

Маята се размива в газираната вода заедно със захарта и се оставя за 10 мин да шупне. Брашното се пресява и с газираната вода с маята се замесва тесто, като към края на месенето се прибавят солта и разтопеното масло. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса, да удвои обема си. След това се измесва още веднъж и се разделя на 12 питки. Подреждат се на разстояние в намаслена тава или върху хартия за печене, намокрят се със солена вода, покриват се и се оставят за 30 мин. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц