Пилешки кюфтета с нахут и сос от репички



Начин на приготвянe
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете. Нарежете месото, прибавете нахута, запържените чесън и лук и пасирайте добре. Подправете на вкус и добавете ситно настърганата лимонена кора и отново пасирайте. Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги запържете до готовност. Пригответе соса от необходимите продукти, нарязани на ситно, разбъркайте и сервирайте отделно с кюфтетата.
Още по темата

Загрейте зехтина, подправете пилето със сол и черен пипер, и го запържете от двете страни до пълна готовност. Преместете в съд и покрийте с капак, като държите месото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп