Панирани пилешки гърди с пъпеш

Панирани пилешки гърди с пъпеш Лакомник
Панирани пилешки гърди с пъпеш
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

½ пъпеш

1 глава лук

2 люти чушки

3 стръка жълт кантарион

80 мл лимонов сок

1 сладка зелена чушка

4 пилешки филета

3 яйца

4 с.л. брашно

4 с.л. галета

4 с.л. разтопено масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистете пъпеша от семената и отделете месестата част. Почистете лукът и го нарежете заедно с пъпеша на малки кубчета. Измийте лютата чушка и я нарежете много на ситно. Почистете зелената чушка от семената, измийте я и я нарежете на колелца. Кантариона нарежете на дребно. Всички тези продукти подправете с лимоновия сок и една щипка сол.

Измийте и подсушете пилешките филета, след което ги разрежете на половина. След това ги намажете със сол и черен пипер и ги поръсете с 30 мл. лимонов сок.

Разбийте яйцата. Пилешкото филе първо се овалва в брашното, след това ги потопете в яйцата и накрая в галетата. През това време загрейте маслото и запържете панираните пилешки филета до златисто. След това ги сложете в порционни чинии и ги поднесете със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц