Пилешки гърди в сос от гъби

Пилешки гърди в сос от гъби Лакомник
Пилешки гърди в сос от гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. зехтин

2 пилешки гърди, разрязани на половина

сол на вкус

1 глава лук

100 г пресни гъби

½ ч.л. червен пипер

½ ч.л. сметана

1 с.л. лимонов сок

1/3 ч.ч. пилешки бульон

2 с.л. ситно нарязани кисели краставички

1 с.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина, подправете пилето със сол и черен пипер, и го запържете от двете страни до пълна готовност. Преместете в съд и покрийте с капак, като държите месото на топло.

В същата мазнина задушете лука докато омекне при постоянно бъркане. Добавете гъбите, червен пипер и продължете да бъркате докато омекнат гъбите. Прибавете лимоновия сок и бульона, след това сметаната и оставете да кипнат. Добавете киселите краставички и магданоза. При сервиране залейте готовите пилешки филета с гъбения сос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц