Зеленчуците се поръсват със солта, ригана, лимоновата кора и натрошения дафинов лист. Слагат се върху поставка за варене на пара за 20 мин. През това време каймата се омесва с подправките, яйцето, намокрената и изстискана среда от хляба и сметаната. Меси се поне 3-4 минути. Топеното сирене се разбърква с бекона и магданоза. С влажна ръка се оформят 8 топчици.
Каймата се разделя на 8 топки, в средата на които се слага по една топчица от топеното сирене и бекона. Всяко кюфте се овалва в брашно и се слага върху кошница за варене на пара над вряща вода, като водата не бива да докосва кюфтетата. Варят се около 20 минути на пара. Ако разполагате със съд за варене на пара, на първото ниво поставете кюфтетата, а на второто – зеленчуците.
Сосът се приготвя, като се разбиват заедно лимоновият сок, зехтинът, горчицата и копърът. Кюфтетата се сервират със зеленчуците, залети със соса.