Пилешки дробчета с картофи соте

Пилешки дробчета с картофи соте Лакомник

Лесно и икономично ястие за всеки ден

Пилешки дробчета с картофи соте
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки дробчета

5- 6 картофа

2 с.л. масло

2 с.л. олио

1/2 връзка копъ

4-5 скилидки чесън

сол на вкус

черен пипер (по желание) 

1 ч.л. сух риган

1 к.ч. бира

1 лимон

Начин на приготвянe

Пилешките дробчета се изкисват във вода. Отцеждат се през гевгир. В тиган се налива мазнина. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се дробчетата. Запържват се за 5 минути. След това се налива бирата и поръсва сол. Продуктите се объркват се с дървена шпатула. Задушават се под капак и на тих огън, около 20 минути. След готовност, съдът се оттегля. Ястието се овкусява с риган. Сварете картофите в подсолена вода. След като са готови ги обелете и нарежете на едри парчета. Загрейте олиото в тиган на средно силен огън. Добавете нарязаните картофи и сотирайте като разбърквате от време на време. Когато картофите се зачервят (след около 5 минути), махнете от котлона. Добавете леко разтопеното масло, чесъна и копъра. Разбъркайте. Посолете на вкус и отново разбъркайте. 

Още по темата
Още по темата
Дробчета с тиквички, коприва и спанак
Дробчетата се накисват във вода. Оризът се слага в купичка. В нея се налива вода. Листните зеленчуци се измиват. Режат се на дребно. Всички останали зеленчуци се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц