Дробчета с тиквички, коприва и спанак

Апетитен специалитет за гостите или за почивните дни


Приготвяне
70 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Дробчетата се накисват във вода. Оризът се слага в купичка. В нея се налива вода. Листните зеленчуци се измиват. Режат се на дребно. Всички останали зеленчуци се почистват и измиват. Тиквичката се реже на кубчета, морковът и чушката- на колелца. Луковата глава се скълцва на ситно. Доматите се стържат на ренде. Взема се гювеч. Разпределят се всички зеленчуци заедно с ориза. Объркват се, така че да се получи мозайка. Дробчетата се редят най- отгоре. Налива се доматеният сок, 1 1/2ч.ч. вода, 1/2ч.ч. червено вино и 1к.ч. олио. Поръсва се сол, захар, червен пипер и сух риган. Добавят се 2- 3 зърна бахар. Съдът се похлупва. Ястието се готви на умерена фурна, 50 минути.
Още по темата

Лукът и чесънът се нарязват на филийки и се пържат на тих огън. След като се задушат се вадят от мазнината и се слагат дробчетата на по силен огън, като се изпържат...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп