Пилешки дробчета с ориз и гъби
Вкусотия за лек обяд или предястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измиваме хубаво дробчетата, подсушаваме, посоляваме и запържваме от всички страни в дълбок тиган със загрята предварително мазнина. Изваждаме запържените вече дробчета и в същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук, морков и чушка за 5 мин. Прибавяме гъбите, нарязани на едри полумесеци ,разбъркваме и оставяме за 5 мин. на котлона. Почистваме, измиваме ориза и прибавяме в тигана при зеленчуците, сипваме 200 мл вода и оставяме да къкри, докато оризът набъбне. Посоляваме, поръсваме с черния пипер и отместваме от котлона. Поставяме ориза и дробчетата в тавичка за печене наливаме вода, около 500-600 мл, и поставяме в предварително загрята на 200градуса фурна. Печем, докато водата изври, а оризът омекне. Ако се налага, доливаме вода.
Още по темата
Почистете и сварете дробчетата до готовност. Нарежете на ситно лука и гъбите и настържете на едро предварително свареното яйце. Настържете морковите и нарежете на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп