Пилешка супа с ориз
Вкусно и полезно хапване за обяд или вечеря на цялото семейство
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сваряват се бутчетата, обезкостяват се и се накъсва месото. Прецежда се бульона и в него се сваряват ситно нарязаните лук и морков. Връща се обратно свареното вече месо и се добавя добре измития ориз. Прибавят се подправките и се вари 15 минути.
През това време се приготвя застройката: разбива се яйцето заедно с брашното и киселото мляко. Добавя се в сместа един черпак от бульона на супата и енергично се разбърква. Прибавя се още един и също се разбърква. Така получената смес се изсипва на тънка струйка в тенджерата като се бърка непрекъснато супата. Разбърква се хубаво и се сваля от котлона.
Още по темата
Ситно нарязаният лук се запържва в маслото до златисто, посипва се с брашното, разбърква се и се запържва още малко. Налива се бульонът и се вари 15 минути на слаб...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп