
Изумително вкусно ястие, което се приготвя лесно




Ситно нарязаният лук се запържва в маслото до златисто, посипва се с брашното, разбърква се и се запържва още малко. Налива се бульонът и се вари 15 минути на слаб огън, след което се пасира. Малки керамични гювечета, предварително подготвени, се намазват с масло. На дъното им се слагат изпържените филийки хляб, посипват се с настъргания кашкавал. Заливат се със супата, отгоре се слагат резенчетата кашкавал и се пече във фурната около 20 минути, докато кашкавалът се разтопи и се образува коричка.
Предварителната подготовка на керамичните гювечета се състои в накисването им във вода за около 1/2 - 1 час, за да не отнемат от соса на ястието, което се вари в тях. Гювечетата се поставят в студена фурна, която се загрява постепенно до около 200° С.

