Френска лучена супа в гювече

Френска лучена супа в гювече Лакомник

Изумително вкусно ястие, което се приготвя лесно

Френска лучена супа в гювече
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

16 резенчета кашкавал

150 г настърган кашкавал

6-7 глави лук

6 пържени филийки

2 с.л. краве масло

2 ч.ч. месен бульон

1-2 с.л. брашно

Начин на приготвянe

Ситно нарязаният лук се запържва в маслото до златисто, посипва се с брашното, разбърква се и се запържва още малко. Налива се бульонът и се вари 15 минути на слаб огън, след което се пасира. Малки керамични гювечета, предварително подготвени, се намазват с масло. На дъното им се слагат изпържените филийки хляб, посипват се с настъргания кашкавал. Заливат се със супата, отгоре се слагат резенчетата кашкавал и се пече във фурната около 20 минути, докато кашкавалът се разтопи и се образува коричка.

Предварителната подготовка на керамичните гювечета се състои в накисването им във вода за около 1/2 - 1 час, за да не отнемат от соса на ястието, което се вари в тях. Гювечетата се поставят в студена фурна, която се загрява постепенно до около 200° С.

Още по темата
Още по темата
Лучена супа
Нарежете лука на тънки колелца. Разтопете маслото в тенджерата, прибавете лука и задушете на умерен огън за около 20-25 минути. Прибавете пасирания чесън, брашното и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц