
Интересно и апетитно предложение за фрикасе




Сотирайте пилешкото и надениците в тиган за около 5 минути. Извадете месото от тигана. В същата мазнина добавете двата вида лук. Запържете леко, докато омекнат и оставете настрана. За да направите запръжката за фрикасето в малък тиган касерола разбъркайте олиото и брашното на много слаб огън. Разбърквайте, докато сместа стане хомогенна и започне да се карамелизира. Когато течността започне да се редуцира свалете от огъня и оставете настрана. В голяма тенджера излейте водата. В тенджерата добавете пилешкото, наденицата, лучената смес, подправките и чесъна. Оставете всичко да заври на средна температура за около 20 минути. След това добавете запръжката и разбъркайте сместа. След като заври намалете котлона и оставете да ври. Периодично разбърквайте. Когато ястието започне да се сгъстява, свалете от огъня и сервирайте горещо.

