Пиле с домати и гъби

Пиле с домати и гъби Лакомник
Пиле с домати и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки пържоли (без кожата)

500 г гъби

6 домата

1 глава лук

олио

сол на вкус

подправки по избор

100 г настърган кашкавал

4 филии хляб

1 връзка магданоз

3 скилидки чесън

1/2 ч.ч. червено вино

Начин на приготвянe

Разрежете пържолите на половина, след това на още половина, така ще получите 16 парчета. Подправете ги и запечете за 20 минути. Извадете месото, наредете отгоре гъбите, доматите, залейте с вино и запечете за още 30 минути. Натрошете хляба, смесете го с кашкавала и поръсете пилето 5-7 минути преди готовност, като добавите и ситно нарязания магданоз и чесън.

Още по темата
Още по темата
Пиле със сини сливи
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете пилето на парчета и го покрийте с брашното. Загрейте олиото на средно силен огън и го запържете до полуготовност около 7-8...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц