Пиле с гъби и лук

Пиле с гъби и лук Лакомник

Бързо и сочно пиле с минимални усилия

Пиле с гъби и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле
300 г кашкавал
500 г гъби
250 г сметана
1 морков

2-3 с.л. доматено пюре

Начин на приготвянe

Поставяме пилето да се вари. Лука и морковите настъргваме и ги слагаме в тиган с малко загрято олио да се запържат. Когато са готови, добавяме доматеното пюре и гъбите. Когато пилето хубаво се се свари, го почистваме хубаво от костите, накъсваме го на дребни парчета, добавяме го в тигана на огъня и запържваме и него. Сваляме тигана от огъня и прехвърляме в тава за печене. Отгоре настъргваме половината от кашкавала и добавяме 3 черпака от водата, в която се е варило пилето. Сметаната разбиваме с малко вода и заливаме с нея месото. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и поставяме пилето да запече хубаво. Сервираме с гарнитура по желание.

 

Още по темата
Още по темата
Пиле по китайски
Нарязваме лука на едро, гъбите - на филийки и ги слагаме с малко олио да се задушат. Когато омекнат леко, се прибавят пилешките гърди, нарязани на хапки и се изсипва...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц