Пиле с гъби и лук
Бързо и сочно пиле с минимални усилия
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Поставяме пилето да се вари. Лука и морковите настъргваме и ги слагаме в тиган с малко загрято олио да се запържат. Когато са готови, добавяме доматеното пюре и гъбите. Когато пилето хубаво се се свари, го почистваме хубаво от костите, накъсваме го на дребни парчета, добавяме го в тигана на огъня и запържваме и него. Сваляме тигана от огъня и прехвърляме в тава за печене. Отгоре настъргваме половината от кашкавала и добавяме 3 черпака от водата, в която се е варило пилето. Сметаната разбиваме с малко вода и заливаме с нея месото. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и поставяме пилето да запече хубаво. Сервираме с гарнитура по желание.
Още по темата
Нарязваме лука на едро, гъбите - на филийки и ги слагаме с малко олио да се задушат. Когато омекнат леко, се прибавят пилешките гърди, нарязани на хапки и се изсипва...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп