Пиле с кашкавал

Пиле с кашкавал Лакомник

Невероятно апетитно ястие за вечеря

Пиле с кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

600 г кашкавал

4 с.л. олио

2 ч.ч. бяло вино

сол

черен пипер

индийско орехче

Начин на приготвянe

Пилето се поръсва отвътре със сол и черен пипер. Намазва се с олио и се слага да се пече. Кашкавалът се разтопява на слаб огън с виното, поръсва се с черен пипер и индийско орехче. Опеченото пиле се нарязва на парчета, подреждат се в тавичка, заливат се с разтопения кашкавал и се запичат в силна фурна.

Още по темата
Още по темата
Пиле по селски
Пилето се разфасова и заедно с морковите се сварява в подсолена вода. Изваждат се от бульона, пилето се обезкостява и се накъсва на дребни парчета. Сладките и люти...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц