Пиле по китайски

Чудесно ястие, което въпреки пърженето е доста леко


Начин на приготвянe
Нарязваме лука на едро, гъбите - на филийки и ги слагаме с малко олио да се задушат. Когато омекнат леко, се прибавят пилешките гърди, нарязани на хапки и се изсипва едно пакетче бульон за пиле, задушава се до готовност. През това време сваряваме ориза, като добавим сол и соев сос на вкус. Нарязваме зелето на едро и го слагаме за 10 мин. да се задуши в малко олио (трябва да остане хрупкаво). Накрая към пилешкото месо и зеленчуците добавяме ориза и зелето, слагаме на огъня за 10 - 15 минути и наливаме обилно соев сос.
Още по темата

Подсушете в кухненска хартия рибните филета. В чиния поставете част от нарязания на ленти зелен лук и джинджифила, поставете отгоре филетата и върху тях оставащото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп