Пиле с кратараки

Пиле с кратараки Лакомник

Ароматно пиле с гръцки привкус

Пиле с кратараки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

1/2 пакет кратараки  (вид малки макарони)

1/2 ч.ч. доматен сос

1 глава кромид лук

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Махаме кожата на пилето и го разделяме за 4 порции. Слагаме го в тенджера заедно с предварително настъргания кромид лук и ги сваряваме. В друга тенджера сипваме олиото и добавяме кратараките. Разбъркваме макароните и към тях прибавяме свареното месо и част от получения пилешки бульон.Загряваме фурна на 180º и оставяме ястието да се пече около 30 мин. Преди да сервираме поръсваме със ситно нарязан магданоз. 

Още по темата
Още по темата
Пиле с къри по индонезийски
Оризът се сварява с малко сол до степен на почти готовност. Лукът се реже на полукръгчета, чесънът - на филийки, чушките - на кръгчета. Зеленчуците се запържват в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц