Пиле с вино и гъби
Класическа кулинарна комбинация - пиле, вино и гъби
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделяме на 4 порции измитото и изчистено пиле. В голяма тенджера сипваме 1/2 ч.ч. олио и когато то се затопли, прибавяме към него месото. Запържваме го леко, докато промени цвета си. Добавяме предварително нарязаните на ситно кромид лук и праз и ги оставяме да се задушат 5 мин. Към тях доливаме бялото вино и след като изври, добавяме предварително нарязаните домати и чесън, дафиновия лист и ригана. Заливаме месото с вода и прибавяме гъбите. Варим около 30 мин. Преди да сервираме поръсваме пилето с рендосан кашкавал и нарязан магданоз.
Още по темата
Пилето се изчиства, измива и осолява. В 3 с.л. масло се задушава ситно нарязания лук. В него се слага ориза, който също се задушава и се наливат 2-3 к.ч. гореща вода...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп