Пиле с къри по индонезийски

Пиле с къри по индонезийски Лакомник

Идея за апетитна и екзотична вечеря или обяд

Пиле с къри по индонезийски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 глави лук

4-5 скилидки чесън

2-3 чушки (ако са разноцветни, ястието става по-красиво)

1-2 лъжички къри

500 г пилешки гърди

червен пипер

черен пипер

сол

2 ч.ч. ориз

Начин на приготвянe

Оризът се сварява с малко сол до степен на почти готовност. Лукът се реже на полукръгчета, чесънът - на филийки, чушките - на кръгчета. Зеленчуците се запържват в малко олио, докато омекнат. След това се добавя кърито и се затваря с капак за минута - две да се поеме аромата. Добавя се месото, нарязано на кубчета, и се пържи до готовност. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се добавя сварения и отцеден ориз. Подправя се с черен пипер и сол на вкус и се пържи още 2-3 минути.

Още по темата
Още по темата
Къри пиле с тиквички и чушки
Запържете в дълбок тиган нарязания на колелца лук, прибавете къри и куркума, джинджифила, чилито, чесъна и разбъркайте за 1 минута и прибавете кокосовото мляко и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц