Пиле с къри по индонезийски
Идея за апетитна и екзотична вечеря или обяд
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризът се сварява с малко сол до степен на почти готовност. Лукът се реже на полукръгчета, чесънът - на филийки, чушките - на кръгчета. Зеленчуците се запържват в малко олио, докато омекнат. След това се добавя кърито и се затваря с капак за минута - две да се поеме аромата. Добавя се месото, нарязано на кубчета, и се пържи до готовност. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се добавя сварения и отцеден ориз. Подправя се с черен пипер и сол на вкус и се пържи още 2-3 минути.
Още по темата
Запържете в дълбок тиган нарязания на колелца лук, прибавете къри и куркума, джинджифила, чилито, чесъна и разбъркайте за 1 минута и прибавете кокосовото мляко и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп