Пиле с аншоа и зеленчуци

Пиле с аншоа и зеленчуци Лакомник
Пиле с аншоа и зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг пилешки бутчета

100 г брашно

сол на вкус

черен пипер на вкус

3-6 с.л. зехтин

8 парчета аншоа от консерва

2 скилидки чесън

1 с.л. листа от розмарин

5-6 стръка целина

1-2 глави лук

2 моркова

350 мл пилешки бульон

120 мл винен оцет

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Разбъркайте брашното със сол и черен пипер и оваляйте бутчетата. Запържете ги до златисто от двете страни и ги сложете в намаслена тава. Отделно загрейте 2 с.л. зехтин, прибавете ситно нарязаната аншоа, пасирания чесън, розмарина, лука, целината, моркова и гответе за 10-12 минути. Сложете продуктите при бутчетата. Смесете бульона с оцета, кипнете и залейте бутчетата. Запечете за около час и половина.

Още по темата
Още по темата
Пилешки бутчета с целина
В голяма тенджера сложете бутчетата, подправките, лук, сол на вкус и черен пипер. Залейте с вода, така че да покриете продуктите и оставете да врят на слаб огън за 1...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц