Запечени бутчета със зимни зеленчуци

Запечени бутчета със зимни зеленчуци Лакомник
Запечени бутчета със зимни зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г картофи, нарязани на едро

2 глави червен лук, нарязан на едро

250 г целина, нарязана на едро

250 г корен от пащърнак, нарязан на ситно

1 патладжан, нарязан на кубчета

8 пилешки бутчета, почистени от кожата и костите

8 стръка розмарин

70 г бекон

290 г доматен сос

сол на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете всички зеленчуци в тава и ги подправете със сол на вкус, разбъркайте с ръце, разпределете ги равномерно и залейте с 1 ч.ч. вода. Печете 40 минути, като ги разбърквате от време на време.

В месото сложете по 1 стрък розмарин. Сложете го в тава и поръсете бутчетата със ситно нарязания бекон и ги запечете за 30 минути на 200 градуса. Подгрейте доматения сок със 100 мл вода и прибавете 2/3 от него към зеленчуците. В порционна чиния сложете от зеленчуците, а отгоре поставете пиле, залейте със соса от пилето и от зеленчуците. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц