Запечени пилешки бутчета с гъби

Запечени пилешки бутчета с гъби Лакомник
Запечени пилешки бутчета с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 пилешки бутчета

2 с.л. пшеничено брашно

250 мл зехтин

2 глави лук

2 скилидки чесън

200 г гъби

3 стръка розмарин

200 мл бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Намажете бутчетата със сол и черен пипер и поръсете добре с брашно. В дълбок тиган загрейте малко зехтин и запържете пилето до златисто. Извадете готовите бутчета и в същия тиган запържете ситно нарязания лук и чесън. Прибавете гъбите нарязани на едро, прибавете малко зехтин, сол, черен пипер и запържете за 2 минути. След това отново върнете бутчетата, добавете розмарин, вино и гответе на слаб огън докато течността се изпари на половина. Прибавете 200 мл вода, покрийте и задушете на слаб огън за 50 минути до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц