Пиле по испански

Сочно пиле по испански


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте зехтина в голям съд, разполовете бутчетата и ги запържете до златисто. Лука нарежете на тънки шайби, чесъна счукайте. Добавете ги към пилето. Нарежете чушките на шайбички и запържте и тях докато омекнат. Сипете виното, настърганите домати и червения пипер, разбъркайте и изчакайте сместа да заври. Нарежете чоризото, добавете го и гответе ястието на бавен огън около 15 минути. Добавете и маслините. Овкусете със сол и черен пипер.
Още по темата

Подравете пържолите със сол и черен пипер. Задушете ги в тиган докато се зачервят хубаво от двете страни. Добавете 200 мл бяло вино, две супени лъжици горчица, 2...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп