Скариди по испански
Експериментирай в кухнята и зарадвай близките си
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Слагаме 3 с.л. маргарин в тенджера и държим на среден огън, докато се разтопи. Прибавяме брашното и разбъркваме постоянно, като внимаваме да не прегори. Махаме за малко от огъня и доливаме предварително разтворения зеленчуков бульон, доматения сок и бялото вино. Овкусяваме със сол и черен пипер и продължаваме да готвим на слаб огън, докато салцата се сгъсти. Изчистваме скаридите от главите и опашките им и ги измиваме. Подреждаме ги в тава и заливаме с останалия маргарин. Оставяме ги да се пекат 10 мин във фурна, загята на 190º. Сервираме готовите скариди, заляти със салцата.
Още по темата
Ако е необходимо нарежете бекона на тънки парчета, като ги увиете добре около скаридите. След това с шиш ги набодете през най-дебелата част и на опашката, като се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп