Свинско с ориз по испански
Вкусна и интересна идея за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото, патладжанът, тиквичката и пиперката се нарязват на парченца. Доматите се обелват, изчистват се от семето и се нарязват на четвъртини. Нарязаното месо се запържва в зехтина, като се бърка с дървена лъжица. Посолява се, наръсва се с черен и червен пипер и се прибавя оризът. Щом зърната започнат да стават прозрачни, се прибавят нарязаните зеленчуци. Захлупва се и се оставя да ври на слаб огън 5 мин. Долива се 1/2 литър вода и ястието се оставя да ври захлупено, докато оризът поеме всичката течност.
Още по темата
Пържолите се начукват и поръсват със сол и черен пипер. Нареждат се в тавичка на 2 реда, като помежду им се слагат морковите, чесънът и дафиновият лист. Върху...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп