Пиле по виетнамски

Пиле по виетнамски Лакомник

Сочно месце в пикантен сос

Пиле по виетнамски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/3 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. вода

3 с.л. зехтин

1/2 глава лук, наситнена

1/2 ч.ч. джинджифил, настърган

2 скилидки чесън, нарязани

1 кг пилешки бутчета, посолено

2 с.л. и 1 ч.л. соев сос

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. лют пипер

3 стръка зелен лук, наситнен

Начин на приготвянe

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън и добавете захарта. Когато започне да се разтапя, намалете огъня и оставете да се карамелизира напълно.

Отстранете тигана от огъня, без да гледате към тигана сипете бавно водата. Целта е да не се изгорите. Ако карамелът се втвърди, сложете тигана на слаб огън. Разбъркайте докато отново се разтопи и го сипете в топлоустойчива чаша в съд с гореща вода.

Загрейте зехтина на средно силен огън, добавете лука и джинджифила за 1 минута. Добавете чесъна и с решетъчна лъжица отстранете и трите, а олиото запазете в чаша.

В тигана добавете пилето и гответе по 2 минути от всяка страна. Добавете карамела, соевия сос, солта и лютия пипер. Разбъркайте да се покрият бутчетата. Намалете огъня до слаб и оставете 20 минути като през две обръщате пилето. Добавете лука, чесъна и джинджифила и гответе 2 минути. Поръсете с лука и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Ризото с пиле и вермут
Запържете в предварително загрята мазнина пилето за няколко минути. След това го сложете във форма за печене и го запечете в предварително загрята фурна на 130...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц