Пикантен боб на фурна
Невероятна идея за обяд с пикантен акцент
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бобът се сварява докато омекне. В част от сгорещеното олио се задушава ситно нарязания лук, настърганите морков и целина. Като омекнат се запържва за няколко секунди нарязания чесън, сухите подправки и се добавят намачканите или пасирани домати и лютите чушлета. След 3-4 минути се отстранява от огъня. Смесва се отцеденият фасул със задушените зеленчуците. Ако е необходимо са добавя от бобената вода. Сместа се прехвърля в тава. Ако се приготвя с колбас се добавя нарязан на парченца. Отгоре се поръсва равномерно с останалото олио. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Още по темата
Бобът се накисва в студена вода от вечерта. На сутринта се измива и се вари заедно с наситнения лук, нарязаните на тънки кръгчета моркови и наситнените чушки. След...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп