Мусака от зелен боб
Мусака със зелен фасул и извара – как ви звучи? На нас много вкусно.
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Зеленият боб (ако е пресен) се почиства от връхчетата, а по-дългите чушки се срязват на 2, на 3. Сварява се на пара за 20 мин (или по класическия метод се залива с вода и се сварява). Лукът и морковите се режат на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и малко вода. Добавя се червения пипер и се остранява от огъня. Добавят се доматите, нарязани на малки кубчета и изварата и се разбърква. В тава се реди пласт от сварения боб, разпределя се плънката от лук, моркови, домати и извара. Приготвя се заливката от кисело мляко, брашно и яйцата, като се разбиват и се залива мусаката. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато заливката стане златиста, около 30 мин. Може да се поднесе топла и студена, поръсена с ситно нарязан магданоз.
Още по темата
Сварете картофите. В три отделни тигана ще приготвите видовете меса. В единия запържете пилешкото филе, нарязано на кубчета, заедно със ситно нарязан кромид лук,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп