Печена питка с грис и сирене
Интересно и вкусно предложение за закуска, подходяща и за малките
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Млякото се кипва със солта и черния пипер. На тънка струйка се прибавя гриса, при непрекъснато бъркане, докато се получи гъста каша. Сваля се от огъня да се охлади, като често се бърка. Прибавят се половината от настърганото сирене и разбитите яйца. Сместа се изсипва в намаслена тавичка, наръсва се с разтопеното масло и останалото сирене и се пече в силна фурна.
Още по темата
В купа се поставят сухата мая, захарта и хладката вода, и маята се оставя да се активира. Щом маята шупне, се добавят брашното, солта, олиото, подправките и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп