Царевична питка под капак

История от едно време за огнището - любимото място в къщата


Начин на приготвянe
Към пресятото царевично и пшеничено брашно се прибавят разбитото кисело мляко и сол. Замесва се тесто, което се оформя на питка и се слага в тава, намазана обилно с масло. В огнище се горят дърва, докато се получи жар. Жарта се отдръпва встрани, а на нагрятото огнище се поставя тавата с питката. Тавата се похлупва с капак, а върху капака се слага жарта. Питката се пече около 1 час.
Още по темата

Двата вида брашно се пресяват и към тях се добавят захарта, бакпулверът, солта и се разбърква добре. Отделно се разбиват яйцата и също се добавят към брашното. Замесва...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп