Питка с кайма

Вкусна пита за цялото семейство, подходяща за закуска или вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
От брашното, маята, млякото, содата, олиото, солта и малко вода замесваме меко тесто и го оставяме да втаса. През това време запържваме лука и каймата. Пържим, докато каймата стане на трохи. След това прибавяме черен пипер и чубрица на вкус. Втасалото тесто разделяме на 2 топки, като едната да е по голяма (може да гоформите тестото и на малки питки). Разточваме по-голямата и поставяме в намазнена тава. Отгоре изсипваме плънката и върху нея другата кора. Прищипваме краищата на двете кори, набождаме питата с вилица и печем около 40 мин. на 200 градуса. След като е готова, напръскваме с вода и завиваме с кърпа.
Още по темата

Смесват се брашното и маята. Прави се кладенче от брашното в тавичка и вътре се слагат 3 яйца и един белтък, олиото, солта, захарта, водата и загасената в кисело мляко...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп