Патладжани със сирена

Леко и апетитно предложение за лятото


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете патладжаните на 12 ивици и ги намажете от двете страни с малко зехтин. Гответе в тиган на умерен огън, по 1-2 минути от всяка страна, докато патладжаните започнат да омекват. След това ги оставете настрана, за да изстинат. Смесете всички продукти за плънката в купа, като предварително накъсате моцарелата и леко разбиете яйцата. Намажете дъното на плосък съд от йенско стъкло с доматения сос. Върху всяка ивица патладжан сложете от плънката и завийте на руло. Наредете патладжанените рулца върху доматения сос и ги поръсете с накъсаната моцарела или пармезан. Печете ястието около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата започне да се размеква.
Още по темата

Оставете булгура да се кисне във вода за 30 минути. Разрежете патладжаните на половина и ги запечете в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути или до...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп