Грахова супа с крутони

Вкусна, бърза и икономична идея за супа


Начин на приготвянe
В голяма тенджерасе сгорещява мазнината. Прибавят се ситно нарязаният лук, пресованият чесън и кимионът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всичко се задушава на среден огън докато лукът омекне. Сипват се водата, бульонът и грахът. Оставя се да заври, след което огънят се намалява. Вари се 35-40 минути или докато грахът се свари и омекне. Готовата супа се сервира поръсена с магданоз и крутони.
Още по темата

Залейте граха с вода и оставете за 8-10 часа с капак. Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода. Гответе на слаб огън за около 3 часа....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп