Облечени чушки
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Печените и обелени чушки се почистват от семената, като се прави надлъжен разрез, така че дръжката да остане. Ако се разкъса, не се притеснявайте. Оставят се да се отцедят и се приготвя плънката. В купа се смесва натрошеното с вилица сирене, добавят се настърганият кашкавал и олиото и се разбърква. После се добавят 1 белтък, чубрица и по желание - скилидка чесън, разбърква се добре.
Бутер тестото се разточва на лист 3-5 мм. Нарязва се на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка се поставя от плънката. После спираловидно се навива лентата от тесто върху чушката - обличаме я.
Поставяме чушките в тава с хартия, намазваме с разбития жълтък и печем в загрята фурна.
Става вкусно и красиво!
Добър апетит!
Още по темата
В голям тиган запържете тигана в загрята мазнина за 5 минути. Прибавете чушките и гответе за още 15 минути. Прибавете доматите, захарта, солта, червения пипер и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп