Облечени чушки

Облечени чушки Лакомник
Облечени чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Виолета Матева, гр. Камено
Лакомник Необходими продукти

6 печени и обелени чушки

400 г натрошено сирене
150 г настърган кашкавал
чубрица
1 яйце
2-3 с.л. олио
400 г бутер тесто 
(Имайте предвид големината на чушките, количеството на продуктите за плънката е ориентировъчно.)

Начин на приготвянe

Печените и обелени чушки се почистват от семената, като се прави надлъжен разрез, така че дръжката да остане. Ако се разкъса, не се притеснявайте. Оставят се да се отцедят и се приготвя плънката. В купа се смесва натрошеното с вилица сирене, добавят се настърганият кашкавал и олиото и се разбърква. После се добавят 1 белтък, чубрица и по желание - скилидка чесън, разбърква се добре. 

Бутер тестото се разточва на лист 3-5 мм. Нарязва се на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка се поставя от плънката. После спираловидно се навива лентата от тесто върху чушката - обличаме я.

Поставяме чушките в тава с хартия, намазваме с разбития жълтък и печем в загрята фурна.

Става вкусно и красиво!

Добър апетит!

Още по темата
Още по темата
Пържени чушки с домати по унгарски
В голям тиган запържете тигана в загрята мазнина за 5 минути. Прибавете чушките и гответе за още 15 минути. Прибавете доматите, захарта, солта, червения пипер и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц