
Вкусен пандишпан с ябълки топъл ванилов сос за разкош




Сложете омекналото масло в купа, прибавете кафявата захар и разбийте с миксер. Прибавяйте яйцата едно по едно, като разбивате непрекъснато. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и канелата. Прибавяйте го на порции и при включен миксер към сместа. Намажете с масло кръгла тавичка. Сипете сместа. Нарежете ябълките на полумесеци. Наредете ги ветрилообразно върху тестото. Печете в загрята фурна на 180 градуса 40 минути или златисто. За ваниловия сос сипете в малка тенджера сухите съставки и ги разбърквайте. На порции и при непрекъснато бъркане сипете прясното мляко. Разбийте жълтъците и ги прибавете при непрекъснато разбиване към сместа. Сложете тенджерата на котлона на ниска температура и бъркайте, докато сосът заври. След като се сгъсти масло (2-3 минути), свалете от огъня. Сервирайте сладкиша нарязан на парчета и всяко от тях залято с горещия ванилов сос.

