![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
Интересен и вкусен вариант на любимата рецепта
![Мусака с кайма, булгур и печени чушки](https://lakomnik.bg/f/news/6/660_face32ccb873d84859d83477f0a3afbe.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Изчистения булгур изсипваме в студена вода 30 минути преди да започнем да готвим. Почистваме кромида и морковите и ги нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко олио, докато кромидът стане прозрачен. Добавяме каймата и разбъркваме, докато промени цвета си. Прибавяме изцедения от водата булгур и продължаваме задушаването. Слагат се сол на вкус и джоджен, доматеното пюре, както и една чаша топла вода. Оставяме да ври, докато водата изври. В правоъгълна тава, с намазнено дъно нареждаме част от чушките върху тях. Изсипваме плънката и я заглаждаме. Отгоре покриваме с плътен слой печени чушки. Наливаме още две чаши топла вода и слагаме ястието да се пече в умерена фурна до изпаряването на водата и готовност на булгура. Заливаме със сместа, приготвена от яйцата и млякото, и връщаме във фурната, докато заливката се зачерви.
![Още по темата](/img/grey_arrows.png)
![стрелка](/img/grey_arrows.png)