Мусака с кайма, булгур и печени чушки

Мусака с кайма, булгур и печени чушки Лакомник

Интересен и вкусен вариант на любимата рецепта

Мусака с кайма, булгур и печени чушки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 - 1,5 кг печени червени чушки

3 – 4 с.л. олио

За плънката:

1 ч.ч. изчистен булгур

500 г кайма (смес)

1 – 2 моркова

1 глава кромид лук

2 с.л. доматено пюре

сол

олио

сух или пресен джоджен

За заливката:

2 – 3 яйца

2 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвянe

Изчистения булгур изсипваме в студена вода 30 минути преди да започнем да готвим. Почистваме кромида и морковите и ги нарязваме на ситно. Задушаваме ги в малко олио, докато кромидът стане прозрачен. Добавяме каймата и разбъркваме, докато промени цвета си. Прибавяме изцедения от водата булгур и продължаваме задушаването. Слагат се сол на вкус и джоджен, доматеното пюре, както и една чаша топла вода. Оставяме да ври, докато водата изври. В правоъгълна тава, с намазнено дъно нареждаме част от чушките върху тях. Изсипваме плънката и я заглаждаме. Отгоре покриваме с плътен слой печени чушки. Наливаме още две чаши топла вода и слагаме ястието да се пече в умерена фурна до изпаряването на водата и готовност на булгура. Заливаме със сместа, приготвена от яйцата и млякото, и връщаме във фурната, докато заливката се зачерви.

Още по темата
Още по темата
Постна мусака с тиквички и кашкавал
Настъргват се тиквичките на едро, посоляват се и се оставят да омекнат. Изстискват се тиквичките от водата, към тях се прибавят нарязания лук, чесън, копър,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц