Турска мусака
Интересен и апетитен вариант на любимата рецепта
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи. Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се подправят със сол, черен пипер и магданоз. Сместа се изсипва в тавичка и се прибавят изцедените консерви от грах и царевица. Разбърква се добре и се покрива с картофено пюре. То се приготвя по следния начин: обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват в подсолена вода. Пасират се и се прибавя прясното мляко, масло и черен пипер. Върху пюрето се настъргва кашкавал и ястието се пече в умерена фурна.
Още по темата
Нарязаният на дребно лук се пържи, прибавя се смляното месо и се пържи отново. Слагат се сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз. Полученото се поставя в тава. Върху...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп