Мусака от спанак с макарони



Начин на приготвянe
Изчистеният и измит спанак се нарязва и задушава в маслото. В прясното мляко се размива брашното и се изсипва в спанака, разбърква се и се осолява. Отделно се сваряват макароните в подсолена вода, попарват се с масло и се изсипват половината в намаслена тавичка. Отгоре се изсипва спаначената смес и се покрива с останалите макарони. Мусаката се залива с разбитите яйца в млякото и се пече в силна фурна.
Още по темата

Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп