Мусака от пилешко с маслини



Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Свареното пиле се обезкостява и нарязва на малки парченца. Лукът се наситнява и се задушава в олио. Прибавя се оризът. Позапържва се за 5-6 секунди. Слагат се месото и счуканият чесън. Накрая се добавят обезкостените и нарязани на ивички маслини. Сместа се изсипва в тава. Овкусява се със сол и черен пипер. Залива се с 1 и 1/2 ч.ч. пилешки бульон и разбитите жълтъци. Пече се в умерена фурна. Накрая мусаката се покрива с равномерен пласт от разбитите на пяна белтъци и настъргания кашкавал. Запича се 10 минути.
Още по темата

Патладжана нарежете на кръгчета, сложете в подсолена вода и оставете за 20-30 мин. След това отцедете и запържете до полуготовност. Сложете на салфетка да попие...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп