Арабска мусака с канела
Приготвяне
60 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжана нарежете на кръгчета, сложете в подсолена вода и оставете за 20-30 мин. След това отцедете и запържете до полуготовност. Сложете на салфетка да попие мазнината.
Картофите нарежете на кръгчета и изпържете до полуготовност. Отцедете.
Лука запържете до златисто, добавете каймата, след това настъргания домат, чесъна, подправките. Налейте виното и задушете под капак като периодично разбърквате.
В тава наредете запържения патладжан, отгоре каймата и най отгоре картофите.
Приготвяме сос бешамел от маслото, брашното, млякото, бульона, орехчето, пипера и солта. След като изстине леко разбиваме в него яйцето и разбъркваме. Заливаме с него мусаката. Отгоре настъргваме кашкавала и печем в нагрята до 180 градуса фурна около 40 минути.
Още по темата
Изпържете шницелите по 3 минути от всяка страна в олиото. Опечете и избелете патладжаните, изкиснете ги в студена вода, за да се отмият оксалатите. Отцедете ги....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп