Мусака от праз

Мусака от праз Лакомник
Мусака от праз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г праз

1 гл. лук

4 с.л. ориз

4 с.л. олио

2 с.л. доматено пюре

черен пипер, сол, джоджен, магданоз на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете лука на дребно задушете в мазнината. Прибавете ориза и посолете.

Поръсете с нарязан на дребно джоджен и магданоз. Нарежете праза на парчета дълги около 5-6 см. Извадете част от вътрешността им и напълнете парчетата с част от плънката. Задушете извадената част от праза, размесете с останалата част от плънката и разстелете в тавичка. Отгоре наредете пълнения праз. Залейте с доматен сос до половината от мусаката. Печете докато остане без вода.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц