




Карфиолът се почиства и се накъсва на цветчета. Залива се с кипяща подсолена вода и се вари 10 минути. Отцежда се и се нарязва на ситно. Лукът, нарязан на ситно, се задушава в половината масло, прибавя се оризът и се пържи до прозрачност. Сваля се от огъня и се смесва с половината от доматите, нарязани на ситно, магданоз, сол и черен пипер. Прибавя се карфиолът. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и отгоре се покрива с останалите домати, нарязани на филии. Едно от яйцата се разбива с половината от млякото и се излива върху ястието. Пече се в загрята фурна 15 минути. Междувременно се прави светла запръжка от останалото масло и брашното, разрежда се с втората половина от млякото и малко от отварата на карфиола, посолява се и се смесва с разбитите яйца. Мусаката се залива с получената паста, наръсва се с настъргания кашкавал и се пече до зачервяването.

