Варена мусака с картофи

Варена мусака с картофи Лакомник
Варена мусака с картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи

4-5 с. л. олио

1 глава лук

1 глава чесън

½ връзка копър

½ връзка магданоз

3 яйца

1 к. ч. сирене

Начин на приготвянe

Картофите се обелват и нарязват на дълги и тънки резенчета като за пържене. Слагат се в тенджера, посоляват се и се заливат с олиото. Разбъркват се и се слагат на огъня, след това се слагат нарязаният лук, чесън, копър и се заливат с 2 ч. ч. вода. Отгоре се слага по-малък капак или чиния и се захлупва тенджерата. Вари се на умерен огън. Когато се сварят картофите, се прибавят магданозът, разбитите яйца и натрошеното сирене. Мусаката се задушава още 5-6 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц