Мусака с кашкавал и сметана

Мусака с кашкавал и сметана Лакомник
Мусака с кашкавал и сметана
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

 

650 г кайма

500 г картофи

180 мл сметана

2 яйца

150 г кашкавал

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

копър на вкус

1 ч.л. мащерка

2 с.л. олио

120 мл доматен сок

120 мл вода

 

Начин на приготвянe

Загрейте олиото, прибавете наситнените лук, чесъна за минута, добавете каймата и гответе при постоянно бъркане за около 5 минути. Залейте водата, оставете да кипне и задушете на силен огън за 10 минути. Отнемете от огъня, добавете доматения сок, мащерката, сол и черен пипер. Нарежете почистените картофи за на тънко и настържете кашкавала. В йена сложете на дъното лука с каймата, на равен слой отгоре картофите, отново месо, картофи и така докато завършите с картофи. Залейте със сметана, поръсете с кашкавал, покрийте с фолио и запечете до готовност. 10-15 минути преди готовност махнете фолиото и запечете.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц