Мусака с кашкавал и сметана
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте олиото, прибавете наситнените лук, чесъна за минута, добавете каймата и гответе при постоянно бъркане за около 5 минути. Залейте водата, оставете да кипне и задушете на силен огън за 10 минути. Отнемете от огъня, добавете доматения сок, мащерката, сол и черен пипер. Нарежете почистените картофи за на тънко и настържете кашкавала. В йена сложете на дъното лука с каймата, на равен слой отгоре картофите, отново месо, картофи и така докато завършите с картофи. Залейте със сметана, поръсете с кашкавал, покрийте с фолио и запечете до готовност. 10-15 минути преди готовност махнете фолиото и запечете.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп