Мусака от зеле

Мусака от зеле Лакомник

Икономично и апетитно предложение за днешната вечеря

Мусака от зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 средно голяма зелка

1 ч. ч. ориз
1 ч. ч. олио
1-2 глави кромид лук 
3 домата 
2 с. л. брашно 
3 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
150 г кашкавал
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвянe

Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се зелето на дребо и намачкано със сол. След като се задуши зелето, се прибавят половината домати, нарязани на ситно, оризът и черния пипер. Сместа се разбърква, посолява се и се разстила в тавичка. Ястието се слага във фурната предварително загрята на 200 С и се запича. През това време брашното се размива в прясното мляко и се прибавя към разбитите жълтъци. След това се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Сместа се посолява, разбърква се и се изсипва върху запеченото ястие. Отгоре се настъргва кашкавал. Мусаката пече до зачервяване. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър.

 

Още по темата
Още по темата
Мусака от зелен боб
Зеленият боб (ако е пресен) се почиства от връхчетата, а по-дългите чушки се срязват на 2, на 3. Сварява се на пара за 20 мин (или по класическия метод се залива с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц