Мусака от зеле
Икономично и апетитно предложение за днешната вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината до омекване. Прибавя се зелето на дребо и намачкано със сол. След като се задуши зелето, се прибавят половината домати, нарязани на ситно, оризът и черния пипер. Сместа се разбърква, посолява се и се разстила в тавичка. Ястието се слага във фурната предварително загрята на 200 С и се запича. През това време брашното се размива в прясното мляко и се прибавя към разбитите жълтъци. След това се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Сместа се посолява, разбърква се и се изсипва върху запеченото ястие. Отгоре се настъргва кашкавал. Мусаката пече до зачервяване. Накрая се поръсва със ситно нарязан копър.
Още по темата
Зеленият боб (ако е пресен) се почиства от връхчетата, а по-дългите чушки се срязват на 2, на 3. Сварява се на пара за 20 мин (или по класическия метод се залива с...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп