Лучена мусака

Вкусна идея за вегетарианско ястие


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на филии и се задушава в половината олио. Прибавя се ориза и след малко и половината от доматите. Осолява се и се задушава, докато остане на мазнина. Изсипва се в тавичка, прибавя се магданоза, черния пипер и половината от кашкавала. Отгоре се слагат останалите домати и мусаката се пече 10-15 минути на силна фурна. В останалото олио се запържва брашното, разрежда се с млякото и се прибавят разбитите яйца и останалия кашкавал. С тази смес се залива мусаката и се пече до зачервяване.
Още по темата

Разтопете маслото и прибавете лука и чесъна. Гответе докато почервенеят като бъркате от време навреме. Добавете брашното и гответе още няколко минути. Добавете...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп