Мариновани пилешки бутчета с топено сирене и гъби



Приготвяне
60 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Пилето се измива и се нарежда в дълбока купа. Поръсва се със сол, черен пипер, зехтин, срязаните на 2 скилидки чесън, вино и соев сос. Оставя се да престои 6-7 часа. В съд от йенско стъкло се нареждат пънчетата на гъбите. Върху тях се слагат пилешките бутчета, топеното сирене, сол, червен пипер. Най-отгоре се нареждат капачетата на гъбите. Залива се с малко зехтин. Пече се на умерена фурна и когато е готово месото се поръсва с нарязаният на полумесеци лук. Оставя се да се допече 10 минути с капак и след това още 10 минути - без капак. Като се извади може да се поръси с нарязан магданоз.
Още по темата

Загрейте олио, сипете бульона, добавете кускуса и оставете за 5-10 минути или до готовност. Отстранете от огъня, покрийте с капака за 5 минути. Извадете кускуса,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп