Пилешки бутчета със зеленчуци и леща

Пилешки бутчета със зеленчуци и леща Лакомник

Интересна идея за апетитен икономичен специалитет

Пилешки бутчета със зеленчуци и леща
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г зелена леща

500 г пилешки бутчета

40 мл соев сос

200 г моркови

200 г целина

3 скилидки чесън

40 мл олио

сол на вкус

1/2 ч.л. черен пипер

2 дафинови листа

200 г доматено пюре

150 г грах

80 г маслини без костилки

Начин на приготвянe

Накиснете лещата за около час. Изцедете, сипете нова вода и варете, като подправите с вода, за около 30 минути.  През това време залейте пилето със соев сос и нарежете на едро. Оставете да се маринова за около час или два. Нарежете морковите, целината, чесъна и запържете силен огън. Добавете 200 г доматено пюре, добавете вода, подправете на вкус и задушете под капак за 10 минути. Добавете граха, пилето, и задушете до готовност. Прибавете маслините за минутка и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Пилешка яхния с боб
Смесете лука, морковите, чушката, ригана, чесъна и боба. Загрейте зехтина на средно силен огън. Подправете нарязаното на хапки пиле със сол и пипер и го сложете в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц